HubSpot koppelen aan Gmail

post-blog-content-center

Ik hoef waarschijnlijk hier niet uit te leggen wat HubSpot is of wat het systeem voor jouw organisatie kan betekenen. Een van de handige functies die ik wel extra onder de aandacht wil brengen is de Sales add-on, waarmee gebruikers hun e-mails kunnen beheren en bijhouden in HubSpot. Met de Sales add-on kunnen HubSpot-gebruikers hun Gmail-account koppelen en hun e-mails rechtstreeks vanuit HubSpot bekijken en bijhouden. In dit blog gaan we dieper in op de Sales add-on van HubSpot om Gmail te kunnen koppelen en de voordelen die het biedt voor bedrijven. 

Hoe werkt de Sales add-on van HubSpot?

De Sales add-on van HubSpot maakt het mogelijk om je Gmail-account te koppelen aan je HubSpot-account. Hierdoor kun je e-mails vanuit je Gmail-account rechtstreeks in HubSpot bekijken en beheren, zonder dat je hoeft in te loggen op je Gmail-account. Dit biedt verschillende voordelen, zoals:

  • Al je e-mails op één plaats: Je kunt al je e-mails vanuit verschillende accounts, zoals je persoonlijke Gmail-account en je zakelijke e-mailadres, op één plek bekijken en beheren.

  • Automatische bijwerking van contactgegevens: De Sales add-on van HubSpot kan automatisch contactgegevens bijwerken van personen die je e-mailt, zodat je altijd de meest recente informatie hebt.

  • E-mailtracking: Je kunt zien wanneer iemand je e-mails opent en klikt op de links in je e-mails. Hierdoor krijg je inzicht in de interesse van je leads en kun je op het juiste moment contact met ze opnemen.

  • E-mailtemplates: Je kunt e-mailtemplates maken en opslaan in HubSpot, zodat je ze snel kunt gebruiken bij het opstellen van nieuwe e-mails.

Voordelen van de Sales add-on van HubSpot voor Gmail

De Sales add-on van HubSpot biedt verschillende voordelen voor bedrijven die Gmail gebruiken voor hun e-mails. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Tijd besparen: Door je e-mails rechtstreeks vanuit HubSpot te beheren, kun je tijd besparen en efficiënter werken. Je hoeft niet meer in te loggen op je Gmail-account om je e-mails te bekijken en te beheren.

  • Betere leadopvolging: Door de automatische bijwerking van contactgegevens en de e-mailtrackingfunctie kun je beter inzicht krijgen in de interesse van je leads en ze op het juiste moment opvolgen.

  • Meer inzicht in je salesactiviteiten: Met de Sales add-on van HubSpot kun je je e-mailactiviteiten bijhouden en analyseren. Je kunt zien hoeveel e-mails je hebt verzonden en ontvangen, hoeveel er zijn geopend en op welke links er is geklikt. Hierdoor kun je je salesactiviteiten beter monitoren en optimaliseren.

  • Verbeterde samenwerking: Als meerdere teamleden dezelfde leads en e-mails beheren, kan de Sales add-on van HubSpot helpen om

Conclusie

De Sales add-on van HubSpot is een handige tool voor bedrijven die Gmail gebruiken voor hun e-mails. Door je Gmail-account te koppelen aan HubSpot kun je e-mails efficiënter beheren en bijhouden, contactgegevens automatisch bijwerken en meer inzicht krijgen in je salesactiviteiten. Daarnaast biedt de add-on de mogelijkheid om e-mailtemplates te maken en op te slaan, waardoor je tijd kunt besparen bij het opstellen van nieuwe e-mails.

De Sales add-on van HubSpot is gratis te downloaden via de Google Workspace Marketplace. Je hebt wel een HubSpot-account nodig om de add-on te kunnen gebruiken.

Kortom, als je Gmail gebruikt voor je e-mails en HubSpot voor je sales- en marketingactiviteiten, dan kan de Sales add-on van HubSpot een waardevolle toevoeging zijn voor je bedrijf. Download de add-on en ontdek de vele voordelen die het biedt.