Zapier en HubSpot, een duidelijk voorbeeld van 1 + 1 = 3

post-blog-content-center

Beide tools in het kort.

Zapier is een platform voor workflow-automatisering dat verschillende apps en tools met elkaar verbindt. Met Zapier kunnen bedrijven taken automatiseren die anders handmatig moeten worden uitgevoerd, zoals het synchroniseren van gegevens tussen verschillende apps, het maken van rapporten en het verzenden van meldingen.

HubSpot is een platform voor marketing, verkoop en klantenservice dat bedrijven helpt om klanten aan te trekken, te converteren en te behouden. HubSpot biedt tools voor CRM, e-mailmarketing, marketingautomatisering en meer.

Door Zapier te integreren met HubSpot, kunnen bedrijven workflows automatiseren en HubSpot gebruiken om klantgegevens te beheren en te communiceren met klanten.

Hoe werken Zapier en HubSpot samen?

Zapier kan op verschillende manieren worden gebruikt met HubSpot, afhankelijk van wat je wilt automatiseren. Hier zijn enkele van de functies en mogelijkheden die beschikbaar zijn:

 • Triggers: Zapier kan HubSpot gebruiken om gegevens te verzamelen over gebeurtenissen die plaatsvinden in andere apps. Dit kunnen acties zijn zoals het invullen van een formulier op een website of het ontvangen van een e-mail.

 • Acties: Zapier kan HubSpot gebruiken om gegevens te verwerken en acties uit te voeren in andere apps. Dit kunnen acties zijn zoals het maken van een nieuwe lead in HubSpot op basis van een formulier dat is ingevuld in een andere app.

 • Zoeken: Zapier kan HubSpot gebruiken om gegevens te vinden die overeenkomen met specifieke criteria. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op zoek bent naar een specifieke contactpersoon in HubSpot op basis van informatie die is opgeslagen in een andere app.

 • Updates: Zapier kan HubSpot gebruiken om gegevens bij te werken die zijn opgeslagen in andere apps. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een contactpersoon in HubSpot wilt bijwerken met informatie die is verzameld via een ander kanaal.

Gebruiksscenario's voor Zapier en HubSpot

Er zijn veel gebruiksscenario's waarbij Zapier en HubSpot kunnen samenwerken om workflows te automatiseren en bedrijven efficiënter te maken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Automatisch leads toevoegen aan HubSpot: Zapier kan worden gebruikt om leads die zijn verzameld via andere kanalen, zoals formulieren op je website of evenementenregistratie, automatisch toe te voegen aan HubSpot. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten bij het handmatig invoeren van gegevens.

 • Updates van contactinformatie bijwerken: Zapier kan worden gebruikt om wijzigingen in contactinformatie die zijn opgeslagen in andere apps, zoals Google Contacts of Microsoft Outlook, automatisch bij te werken in HubSpot.

 • Rapportage automatiseren: Zapier kan worden gebruikt om gegevens uit verschillende apps te verzamelen en samen te voegen in HubSpot. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt rapporteren over de effectiviteit van je marketingcampagn

Tips voor het gebruik van Zapier en HubSpot

Hier zijn enkele tips en best practices voor het gebruik van Zapier en HubSpot:

 • Test je Zaps voordat je ze in productie neemt: Zorg ervoor dat je je Zaps test voordat je ze live zet om er zeker van te zijn dat alles correct werkt. Dit voorkomt fouten en problemen met je workflows.

 • Documenteer je workflows: Het is belangrijk om je workflows te documenteren, zodat je weet wat er gebeurt en waarom. Dit maakt het ook gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen en te begrijpen hoe alles met elkaar samenhangt.

 • Monitor je Zap-activiteit: Het is belangrijk om je Zap-activiteit te monitoren om ervoor te zorgen dat alles correct werkt en om problemen op te sporen voordat ze groter worden.

 • Begin klein: Als je nieuw bent met Zapier en HubSpot, begin dan klein en bouw je workflows geleidelijk op. Dit maakt het gemakkelijker om problemen op te lossen en te begrijpen hoe alles werkt.

 • Leer van anderen: Zapier heeft een community met duizenden Zaps die je kunt gebruiken als inspiratie of als sjablonen voor je eigen workflows.

Conclusie

Het gebruik van Zapier en HubSpot kan bedrijven helpen om hun workflows te automatiseren en efficiënter te werken. Door Zapier te integreren met HubSpot kunnen bedrijven leads automatisch toevoegen, contactgegevens bijwerken en rapportageprocessen automatiseren. Het is belangrijk om te testen, documenteren en monitoren van je workflows om ervoor te zorgen dat alles goed werkt en om fouten te voorkomen. Door klein te beginnen en te leren van anderen, kun je je workflows optimaliseren en de voordelen van Zapier en HubSpot ten volle benutten.